Sleutel mee aan de toekomst van Antwerpen

In centrum Antwerpen kan je in de maand september je steentje bijdragen aan de Oosterweelverbinding. Het enige wat je nodig hebt: wandelschoenen en een gps-tracker zoals Strava. Want bouwbedrijf Jan De Nul stippelde langsheen de kades en door het centrum een wandeling uit in de vorm van een Engelse sleutel. Zo kan iedereen mee sleutelen aan de toekomst van de stad.

De Oosterweelverbinding is de grootste werf van Vlaanderen. Het is het paradepaardje van de civiele bouwsector én de droom van iedere ingenieur. Jan De Nul is samen met enkele andere grote Belgische bouwbedrijven betrokken in de bouw van de Scheldetunnel en de overkapte ring in het Noordoosten van de stad.

Voor beide projecten is Jan De Nul op zoek naar helpende handen. Met de personeelswervingscampagne ‘Size matters’ wil het bouwbedrijf de vele vacatures invullen. De grote en tot de verbeelding sprekende projecten wereldwijd getuigen van Jan De Nul’s ervaring en vakkennis in de bouw van omvangrijke infrastructuren. Maar geen projecten zonder de mens erachter! Dus zet Jan De Nul momenteel alle middelen in om nieuwe collega’s te vinden voor het grootste infrastructuurproject ooit in Vlaanderen.

Grootse Strava-kunst

De populaire sport-app Strava prikkelde tijdens de lockdowns de creativiteit van vele fietsers, lopers en wandelaars. Zo ontstond het fenomeen dat mensen bepaalde vormen of woorden gingen wandelen. Dit inspireerde ook Jan De Nul om een eigen wandeling uit te stippelen. Het resultaat is een Engelse sleutel in hartje Antwerpen. Vlakbij en toegankelijk: iedereen kan mee bouwen aan de Oosterweelverbinding.

Op het parcours van 10 kilometer langsheen de kades en dwars door het stadscentrum wordt de wandelaar getrakteerd op indrukwekkende beelden van grote Jan De Nul projecten. Op het Waagnatieplein staat een opvallende uit de kluiten gewassen toolbox met meer informatie over wie Jan De Nul is en wat ingenieurs ervan kunnen verwachten.