PSR - Zaventem Guldendal

Infovergadering over herinvulling leegstand op hoek Leuvensesteenweg en J.Trekkerstraat

Voor de leegstaande gebouwen op de hoek van de Leuvensesteenweg en de Julien Trekkerstraat in Zaventem wordt door PSR een nieuwe invulling voorzien. De nieuwe gebouwen zullen worden ingezet voor economische functies, met bijzondere aandacht voor een architecturale meerwaarde en duurzame technieken zoals passiefbouw, elektrificatie van de parking met voorzieningen voor deelmobiliteit, duurzame energie en waterrecuperatie.

Het achtergelegen bos zal spel- en ontspanningsmogelijkheden bieden aan toekomstige werknemers en omwonenden, alsook een doorsteek naar het bedrijventerrein Lozenberg.

Om de zichtbaarheid bij het afrijden naar de Leuvensesteenweg te optimaliseren, wordt met de eigenaars van het aanpalende eigendom gewerkt aan een gezamenlijke ontsluiting.

De sloopwerken kunnen op korte termijn starten. 

Voor de herontwikkeling van verwaarloosde, verontreinigde of onderbenutte sites biedt een brownfieldconvenant verschillende voordelen op administratief-juridisch en financieel vlak. Door de betrokken overheidsinstanties en private partners samen te brengen, kan de complexe problematiek van deze brownfield vlotter aangepakt worden. 

De Vlaamse Regering, de gemeente Zaventem, Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de eigenaar grondvennootschap Woluwedal BV en ontwikkelaar PSR schreven hun engagementen en ambities neer in een ontwerp van brownfieldconvenant “233. Zaventem – J. Trekkerstraat”.

Om de buurt te informeren over het ontwerp van brownfieldconvenant wordt een infovergadering georganiseerd op 15 februari 2023 om 19u30 in zaal ‘Ons Huis’ (1e verdieping) te Sint-Stevens-Woluwe, Burgemeester Willem Servranckx-Plein 18.